WORKSHOPS NAJAAR 2017

zie hieronder ook de NIEUWE WORKSHOPS

Workshops en opleidingen vinden plaats in de bakkerij winkel op Thijmstraat 119 in Nijmegen.

 

Workshop De Basis van Brood

Heb je altijd al brood willen bakken? In deze workshop maak je kennis met het oeroude proces van brood bakken. Op ambachtelijke wijze maak je een brood, van begin tot eind. Er is volle aandacht voor het proces en voor de vragen die hierin rijzen. Geniet van je eigen creatie.

In de workshop van drie uur, De Basis van Brood leer je alle stappen kennen van het ambachtelijk maken van een brood. In de workshop van vijf uur wordt daarnaast gewerkt met verschillende graansoorten.

Onderstaand de data in het najaar van 2017:

 

De Basis van Brood        dinsdag  18:30 - 21:30     Data:  29 augustus     5 september     3 oktober

Kosten:  € 35,-   De prijs is inclusief lesmateriaal en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Bakken met verschillende graansoorten         dinsdag  17:00 - 22:00       Data:   12 september   10 oktober

Kosten:  € 59,-   De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Puur desem

In deze workshop leer je brood bakken met puur zuurdesem. We gaan in op de verschillen tussen de directe methode van deeg zetten en de indirecte methode, met een voordeeg. Je krijgt uitleg over het maken en onderhouden van een zuurdesemcultuur. We geven hierbij aandacht aan desemculturen van verschillende graansoorten. En uiteraard bakken we hiermee. Je maakt je eigen desemstarter zodat je voortaan hiermee thuis kunt bakken.

Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

dinsdag  16:00 - 22:00       Datum:   19 september   24 oktober

Kosten: € 69,-  De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

NIEUWE WORKSHOPS DIT NAJAAR

Gevuld brood

We richten ons in deze workshop op gevuld brood, het aanvullen van je basisdeeg met diverse ingrediënten. Je krijgt uitleg over de ingredienten die je hiervoor kunt gebruiken: noten, fruit, gedroogd fruit, amandelspijs. Je stelt je eigen recepten samen, je berekent de vulling, weegt af en volgt de overige stappen van het proces. Je neemt mooie recepten en heerlijke broden mee naar huis.

Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

dinsdag  17:00 - 22:00       Datum:   26 september

Kosten: € 69,-  De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Vrij bakken

Je bakt tijdens deze avond een aantal zelf gekozen broden. Je bepaalt met welke ingrediënten je werkt, maakt je recepten en volgt het proces op jouw manier. Je kunt alle vragen kwijt en alle kneepjes leren om je brood nog mooier en lekkerder te maken. Aan het eind van de workshop presenteer je jouw brood en bekijk, ruik en proef je gezamenlijk de eindproducten.

Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

dinsdag  17:00 - 22:00       Datum:   7 november

Kosten: € 59,-  De prijs is inclusief lesmateriaal, broodmaaltijd en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

Brood bakken in stilte

Meer dan een workshop is dit een bijeenkomst waarin in stilte brood wordt gebakken, onder begeleiding. Zie het als een meditatieve manier om met je handen bezig te zijn. Je kunt je overgeven aan de stilte en volledige aandacht geven aan het proces. Het proces zelf is belangrijker dan het resultaat.

Om deel te nemen is enige kennis van brood bakken gewenst.

dinsdag  18:30 - 21:30       Datum:   14 november

Kosten: € 39,-  De prijs is inclusief lesmateriaal en drankjes. De zelfgemaakte broden neem je mee naar huis.

Schrijf je hier in.

 

 

Workshops voor groepen

Voor groepen en organisaties verzorgt De Streekbakker workshops op aanvraag. Naast de opleidingslocatie van De Streekbakker op Thijmstraat 119 in Nijmegen kan de workshop op elke andere gewenste locatie gegeven worden. Dan werken we met de mobiele houtoven. 

In overleg zijn er allerlei mogelijkheden, variërend in tijd, aantal mensen, doel (e.g. teambuilding), thema (e.g. seizoensbrood, feestbrood).

Zie ook Workshops voor groepen